Política 26/04/2019

En Comú Podem es reivindica com la garantia perquè Ciutadans no tingui escó a Girona

Asens creu que "no serà fàcil però no és impossible" guanyar les eleccions

Xavi Tedó
2 min
En Comú Podem es reivindica com la garantia perquè Ciutadans no tingui escó a Girona

GironaEl candidat d'En Comú Podem Jaume Asens ha reivindicat aquest divendres la seva candidatura com "la garantia" perquè Ciutadans no obtingui cap escó a Girona aprofitant una visita llampec a la capital, on la formació aquest cop no ha celebrat cap gran acte. Durant una atenció als mitjans a la capital gironina, Asens ha explicat que les enquestes apunten que el sisè escó de la demarcació oscil·la entre els comuns i la formació taronja, que podria obtenir per primera vegada representació territorial, i ha demanat que el vot "progressista i catalanista" es concentri en En Comú Podem perquè ells són "els únics" que podrien "parar els peus" a Ciutadans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'altra banda, aquest últim dia de campanya electoral el candidat d'ECP ha assegurat que les sensacions són bones i creu que poden "trencar pronòstics". "Podem aconseguir guanyar les eleccions a Catalunya", ha dit Asens, confiat, i ha reconegut que "no serà fàcil però no és impossible".

En relació a les enquestes, el candidat dels comuns ha defensat que ells han nascut "per desafiar les enquestes" en resposta als modestos resultats de les últimes eleccions, tot i que després ha afegit que els sondejos apunten que poden "remuntar" i "consolidar la tendència".

Asens ha insistit que són "el doble vot útil", perquè creu que poden frenar tant un govern de Vox amb el PP i Cs com "l'amenaça real" d'un executiu de Ciutadans amb el PSC, i ha reivindicat la possibilitat d'un govern dels socialistes amb EPC i Unides Podem.

Per la seva banda, el candidat al Congrés per la demarcació gironina, Joan Luengo, ha assegurat que "presentaran batalla" al Congrés i ha apuntat que la seva és "l'única" formació que ha presentat propostes concretes per al territori". Així, Luengo ha demanat el vot per a la seva candidatura per aconseguir el màxim nombre de diputats i per "fer Jaume Asens ministre".

stats