Política 27/12/2017

Concentració a Reus per demanar la llibertat dels dos regidors de la CUP detinguts

Oriol Ciurana i Marta Llorens han de declarar aquest dijous al matí per la causa arran de l'1-O

Ara
1 min
Concentració a Reus per demanar la llibertat dels dos regidors de la CUP detinguts

BarcelonaDesenes de persones s'han concentrat aquest vespre a Reus per demanar la llibertat dels dos regidors de la CUP de la ciutat que aquest matí han detingut els Mossos d'Esquadra. Oriol Ciurana i Marta Llorens s'havien negat a declarar dues vegades davant la jutge i dimarts s'havia decretat una ordre de detenció. A tots dos se'ls acusa d'un delicte d'odi, com també a l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i els regidors del PDECat i ERC –la policia també indaga sobre els cossos de Bombers de la zona, entre d'altres.

En un tuit, la CUP ha xifrat en un miler de persones les que s'han concentrat a la plaça Mercadal de Reus. Els cupaires d'aquesta ciutat també s'han refermat en la seva estratègia a través de les xarxes de no declarar davant del jutge quan se'ls cita i que sigui la policia qui els detingui: "Si volen que declarem ens hauran de venir a buscar".

Diverses persones també s'han concentrat a altres capitals de comarca catalanes, per demanar la llibertat dels dos regidors de la CUP de Reus, com a Sabadell o Mataró.

Aquest matí, prop d'un centenar de persones s'han concentrat aquest dimecres al matí a les portes de l'Ajuntament de Reus per donar suport als dos regidors de la CUP, abans que els detinguessin. Està previst que aquest dijous a les 9 del matí declarin davant la jutge. L'advocat dels regidors ha demanat 'l'habeas corpus' perquè els deixés en llibertat abans d'anar a declarar aquest dijous, ja que considerava que estarien massa hores detinguts. La jutge, però, ho ha desestimat.

stats