Política 18/03/2016

Condemna a la portaveu de l'Ajuntament de Madrid per manifestar-se amb el pit descobert a la capella de la Complutense

Rita Maestre haurà de pagar més de 4.000 euros de multa. El fiscal havia demanat un any de presó a la dirigent de Ahora Madrid per aquests fets

Ara
2 min
Rita Maestre i Héctor Meleiro, durant el judici

BarcelonaCondemna per la portaveu municipal de l'Ajuntament de Madrid, Rita Maestre. El jutjat penal número 6 de Madrid ha condemnat a la portaveu Maestre, a una multa d'uns 4.380 euros per un delicte contra la llibertat de consciència i els sentiments religiosos del que havia estat acusada per participar en una reivindicació a capella del campus de 'Somosaguas' a la Universitat Complutense de Madrid el 2011 (en aquell moment no era membre del consistori de Madrid), segons han informat a Europa Press fonts jurídiques. El fiscal li demanava un any de presó per aquests fets.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La sentència ha originat una cascada de mostres de suport a Maestre per part de companys seus com ara Pablo Iglesias i Ada Colau. També per part de l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, que a la tarda ha comparegut al seu costat per anunciar que, malgrat la multa, Maestre seguirà com a portaveu municipal.

Maestre va dir, en la seva declaració al judici, que es va sumar a la protesta de manera espontània, però va demanar "disculpes" per si va ofendre algú per manifestar-se amb el pit descobert a la capella de la universitat. Va assegurar que la seva intenció no era atemptar contra els sentiments religiosos, ja que a parer seu era una protesta pacífica i, en conseqüència, legítima.

La fiscalia, segons recull Europa Press, sostenia que els processats van entrar cap a les 13.30 hores d'aquest dia a la capella del campus de Somosaguas i en presència del capellà i diversos estudiants que es trobaven pregant, van envair l'espai dedicat a l'altar. Els acusats portaven imatges del Papa amb una creu esvàstica i van llegir diferents passatges de la Bíblia, així com diverses cites de Sants i Bisbes. Després d'això, Maestre i altres dones no identificades es van despullar de cintura cap amunt. Posteriorment, van abandonar la capella proferint diverses frases com "Anem a cremar la Conferència Episcopal".

Aquest era un dels fronts que té oberts l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, que a banda del cas de Maestre, ha hagut d'entomar altres polèmiques com els tuits de l'exregidor de Cultura Guillermo Zapata o el cas dels titellaires.

stats