POLÍTICA
Política 27/11/2013

Condemnats a dos anys de presó per llançar pastissos a la presidenta de Navarra

L'Audiència Nacional també imposa als quatre condemnats una multa de 900 euros. Entre els condemnats figura un regidor abertzale d'Arruazu

Ara / Agències
1 min

BarcelonaL'Audiència Nacional ha condemnat a penes de fins a dos anys de presó els quatre acusats de llançar tres pastissos a la presidenta de Navarra, Yolanda Barcina, quan presidia el 2011 la reunió del ple de la Comunitat de Treball dels Pirineus a Tolosa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La sentència condemna a dos anys de presó Gorka Ovejero Bengoa, tinent d'alcalde d'Arruazu (Navarra) en el moment dels fets, Ibon García Garrido i Julio Martín Villanueva, i a un any de presó –perquè no va participar en el llançament dels pastissos– Mikel Álvarez Forcada, germà de l'exdirigent de Batasuna Joseba Álvarez. A tots els imposa a més una multa de 900 euros.

Violència pastissera

La secció primera de la sala penal de l'Audiència considera provat que el 27 d'octubre de 2011 els ara condemnats "van estampar pastissos a la senyora Barcina i van interrompre així el consell plenari de la Comunitat de Treball dels Pirineus que se celebrava a Tolosa" i que "va existir una acció violenta corporal en què la víctima va ser copejada fins a tres vegades amb pastissos".

stats