Publicitat
Publicitat

Condemnen Olivas a un any i mig de presó per haver falsificat una factura

L'expresident de la Generalitat valenciana i de Bancaixa haurà de pagar una multa de 150.000 euros

El jutjat penal número 6 de València ha condemnat a un any i mig de presó l'expresident de la Generalitat valenciana i de Bancaixa José Luis Olivas per falsedat i delicte contra la Hisenda pública, i a una multa de 151.800 euros, ha informat avui el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

Així mateix, la jutge imposa la mateixa pena a l'empresari Vicente Cotino, que va pagar a Olivas 500.000 euros per una feina que no havia fet mai, i va eludir, així, 150.000 euros en impostos.

Olivas ha estat condemnat per haver emès, a través de la seva empresa Imarol SL, una factura falsa per justificar un ingrés de 500.000 euros per uns serveis d'assessorament que mai va arribar a prestar a l'empresa Sedesa Inversions.

El lliurament dels diners –amb una  "causa i finalitat que es desconeix", segons recull la sentència–, la va efectuar l'empresari Vicente Cotino, a través de la seva empresa Sedesa Inversions, que també ha estat condemnat a la mateixa pena per computar aquest pagament (500.000 més 80.000 euros d'IVA) com a despesa deduïble en la seva liquidació de l'impost de societats.

D'aquesta manera, afegeix, va reduir "de manera fraudulenta la base imposable de l'impost de societats de l'exercici fiscal 2008", i va deixar així d'ingressar a la Hisenda Pública 150.000 euros.

RE

Més continguts de