Condemnen a 6 i 8 mesos de presó els ultres que van assaltar Blanquerna per la Diada

L'Audiència de Madrid redueix la pena que demanava el fiscal i la Generalitat

Una pena d'entre sis i vuit mesos de presó als ultres que van assaltar la seu de la Generalitat a Madrid per boicotejar l'acte de la Diada de l ' Onze de Setembre de 2013. L'Audiència de Madrid redueix considerablement les penes que sol·licitava la Fiscalia per als processats, ja que el minsiteri públic havia demanat una condemna d'entre dos i cinc anys i mig de presó. La Generalitat demanava fins a 17 anys.

Un grup d'extrema dreta irromp a la seu de la Generalitat a Madrid per boicotejar l'acte de la DiadaEn la sentència, a la qual hi ha tingut accés Efe, els magistrats imposen la pena més alta de vuit mesos de presó al principal acusat Juan Luis L.G. per un delicte de desordres públics i multa de 2.400 euros per un delicte de danys, però no el condemna per a l'intent d'agredir, suposadament, el llavors delegat de la Generalitat a Madrid, Josep Maria Bosch.

Mentre que a Jesús Fernando F. G., que va empènyer el llavors diputat de CiU Josep Sánchez Llibre, se'l condemna a set mesos de presó i una multa de 4.800 euros per un delicte de danys i 100 euros més per maltractament d'obra.

L'exdiputat, en declaracions a l'agència Efe, ha considerat "insuficients" les penes imposades per l'Audiència de Madrid donada la "gravetat" dels fets i la "por" que assegura que van passar tots els assistents a l'acte institucional.

Els jutges consideren que no està acreditat que els assaltants coneguessin la identitat de Sánchez Llibre ni de Josep Maria Bosch per intentar-los agredir.

"Per amor a Espanya"

En el judici, els membres del grup d'extrema dreta van argumentar que es tractava d'una "protesta pacífica" a "títol personal" i per a " amor a Espanya" i la "defensa de la unitat, com mana la Constitució". És a dir, van negar que l'assalt estigués organitzat per Espanya en Marxa, el front ultra integrat per la Falange, Alianza Nacional i Democracia Nacional que, segons el fiscal, volien donar a conèixer amb l'assalt al centre Blanquerna.

Més continguts de