Política 24/02/2016

Condemnen a 6 i 8 mesos de presó els ultres que van assaltar Blanquerna per la Diada

L'Audiència de Madrid redueix la pena que demanava el fiscal i la Generalitat

Ara
2 min
L’atac a Blanquerna va ser “per amor a Espanya”

MadridUna pena d'entre sis i vuit mesos de presó als ultres que van assaltar la seu de la Generalitat a Madrid per boicotejar l'acte de la Diada de l'Onze de Setembre de 2013. L'Audiència de Madrid redueix considerablement les penes que sol·licitava la Fiscalia per als processats, ja que el minsiteri públic havia demanat una condemna d'entre dos i cinc anys i mig de presó. La Generalitat demanava fins a 17 anys.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un grup d'extrema dreta irromp a la seu de la Generalitat a Madrid per boicotejar l'acte de la DiadaEn la sentència, a la qual hi ha tingut accés Efe, els magistrats imposen la pena més alta de vuit mesos de presó al principal acusat Juan Luis L.G. per un delicte de desordres públics i multa de 2.400 euros per un delicte de danys, però no el condemna per a l'intent d'agredir, suposadament, el llavors delegat de la Generalitat a Madrid, Josep Maria Bosch.

Mentre que a Jesús Fernando F. G., que va empènyer el llavors diputat de CiU Josep Sánchez Llibre, se'l condemna a set mesos de presó i una multa de 4.800 euros per un delicte de danys i 100 euros més per maltractament d'obra.

L'exdiputat, en declaracions a l'agència Efe, ha considerat "insuficients" les penes imposades per l'Audiència de Madrid donada la "gravetat" dels fets i la "por" que assegura que van passar tots els assistents a l'acte institucional.

Els jutges consideren que no està acreditat que els assaltants coneguessin la identitat de Sánchez Llibre ni de Josep Maria Bosch per intentar-los agredir.

"Per amor a Espanya"

En el judici, els membres del grup d'extrema dreta van argumentar que es tractava d'una "protesta pacífica" a "títol personal" i per a " amor a Espanya" i la "defensa de la unitat, com mana la Constitució". És a dir, van negar que l'assalt estigués organitzat per Espanya en Marxa, el front ultra integrat per la Falange, Alianza Nacional i Democracia Nacional que, segons el fiscal, volien donar a conèixer amb l'assalt al centre Blanquerna.

stats