Política 06/06/2019

El Congrés publica els béns dels diputats: la hipoteca més cara és la d'Iglesias

L'habitatge del líder d'Unides Podem és el més car d'entre els líders dels partits estatals

Germán Aranda
1 min
Pablo Iglesias reconeix que les eleccions generals estan "més a prop"

MadridLa pàgina web del Congrés ha publicat aquest dijous a la seva pàgina web i d'acord amb la llei de transparència les declaracions de béns dels diputats, amb onze absències, segons 'El País', com les del diputat de Ciutadans Marcos de Quinto, el de Vox Iván Espinosa de los Monteros, el de Compromís Joan Baldoví, o Juan José Matarí, del PP. De Quinto hauria anat a declarar els béns després que fossin publicades les informacions, segons ha publicat 'Eldiario.es'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias, és d'entre els líders dels partits estatals el que té un préstec hipotecari més car, de 540.000 euros, concedit el 2018 i del qual encara li queden per pagar 475.000 euros. Les dues hipoteques, del 2004 i el 2008, d'Albert Rivera a Barcelona sumen 465.000 euros i encara li queden per pagar més de 310.000 euros.

El president en funcions d'Espanya, Pedro Sánchez, té dos habitatges en propietat, per un dels quals està pagant una hipoteca de 159.000 euros des de l'any 2008. També té 5.000 euros invertits a la borsa. El líder del PP Pablo Casado està pagant una hipoteca de 280.000 euros des de l'any 2015. Jordi Sànchez, pres polític i diputat de JxCat, té un crèdit hipotecari del mateix valor. El líder d'Esquerra, Oriol Junqueras, té dos habitatges, però un és heretat i l'altre donat, per la qual cosa no té cap hipoteca, però sí un pla de pensions.

El líder de Vox, Santiago Abascal, té petits préstecs però cap habitatge en propietat i els seus béns declarats són un cotxe totterreny i una moto d'alta cilindrada.

stats