Política 08/10/2013

El PP agita el fantasma de la violència d'ETA al Congrés per negar el dret a l'autodeterminació

Una proposició no de llei presentada per ERC, BNG i Amaiur que defensava el dret a decidir ha estat refusada pels populars, PSOE i UPyD

O.m.
1 min
El  portaveu d'ERC a Madrid, Alfred Boch, va presentar una moció contra la guerra bruta.

BarcelonaEl dret a decidir ha rebut aquest dimarts a la tarda un nou cop de porta al Congrés dels Diputats. Ha quedat clar després del debat que hi ha hagut aquesta tarda sobre una proposició no de llei presentada per ERC, BNG i Amaiur que defensa el dret a l'autodeterminació i que ha xocat amb l'oposició frontal de PP, PSOE i UPyD. "El dret a la secessió és profundament antidemocràtic. Persegueix societats unànimes", ha defensat el diputat Ramón Gómez de la Serna, del PP, que ha volgut deixar clar als partits sobiranistes que "l'únic escenari que no es produirà mai és la secessió d'una regió espanyola. Estan creant artificialment una sensació que portarà a la frustració, al ressentiment, a la crisi social i qui sap si a la violència".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Els arguments jurídics són irrebatibles. El dret a l'autodeterminació no el permet la Constitució", ha assegurat la representant del PSOE, que ha demanat avançar cap a un estat federal "amb totes les conseqüències". UPyD ha volgut assenyalar les "fal·làcies" del discurs d'ERC, BNG i Amaiur, ja que segons aquest ni tan sols existeix una Espanya plurinacional.

El PNB votarà a favor de la proposta dels tres partits, mentre que CiU, segons ha avançat el diputat Jordi Jané, només es posicionarà a favor d'alguns punts de la proposició perquè considera que no s'acaba d'adequar a les propostes de resolució que van sortir del debat de política general. IU s'abstindrà, segons ha defensat Joan Coscubiela.

stats