Política 22/12/2010

El Consell del Poder Judicial recorda que tots els tribunals han de complir la sentència del Suprem

La seva portaveu, Gabriela Bravo, ha recordat que les resolucions conegudes avui marquen jurisprudència.

Acn
1 min

MadridLa portaveu del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Gabriela Bravo, ha assegurat que 'qualsevol ciutadà' pot 'invocar' les sentencies del Tribunal Suprem sobre la immersió lingüística si considera que es vulneren els seus drets. Bravo ha recordat que les resolucions del Tribunal Suprem creen jurisprudència. En aquestes sentències el Suprem afirma que cal crear un nou model d'educació en el què el castellà i el català tinguin el mateix pes a l'escola. autònoma de forma equitativa'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una roda de premsa per explicar les decisions del darrer ple de l'any de l'òrgan de govern dels jutges, Bravo ha valorat aquestes resolucions i ha afirmat que el Suprem garanteix d'aquesta manera 'el coneixement i la educació en els dos idiomes que coexisteixen en una mateixa comunitat

'No podem oblidar que les sentencies del Tribunal Suprem creen jurisprudència, que vincula a la resta de tribunals del nostre país', ha assegurat la portaveu del Consell General del Poder Judicial. Per tant, aquelles famílies que com les tres que han portat el cas al Suprem considerin que es vulneren els seus drets podran 'invocar' aquestes sentències.

'Qualsevol ciutadà que consideri que els seus drets s'han vulnerat podrà invocar la jurisprudència del Suprem per poder exercir els seus drets, ha assegurat. Les sentències afirmen que la Generalitat haurà d'adoptar 'totes les mesures que siguin precises per adaptar el seu sistema d'ensenyament a la nova situació creada' per la sentència del Tribunal Suprem sobre l'Estat 'que considera també el castellà com a llengua vehicular de l'ensenyament a Catalunya juntament amb el català'.

stats