Política 11/04/2013

El Parlament debatrà una resolució sobre el malestar que han generat les denúncies per no penjar la bandera espanyola

Alcaldes i presidents de consells comarcals de Lleida demanen suport a la vicepresidenta del Govern

Acn
1 min

BarcelonaEl Parlament ha anunciat aquest dijous que debatrà properament una resolució sobre el malestar generat per les denúncies de la Delegació del govern espanyol a Catalunya a les institucions que no pengen la bandera espanyola. Una delegació d'alcaldes i presidents de consells comarcals de Lleida que han rebut aquestes denúncies s'han reunit avui amb la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, per demanar-li suport i fer-li conèixer el seu malestar. El president del Pla d'Urgell, Francesc Fabregat, que ha assistit a la trobada, ha dit que malgrat tot ''la llei diu el que diu i si ens obliguen a penjar-la al final ho acabarem fent, però per imperatiu legal i encara que sigui un símbol que no sentim propi''.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fabregat també ha assegurat que han pactat amb Ortega l'impuls d'una resolució parlamentària de manera que el Parlament haurà de debatre el conflicte al ple i també haurà de concedir una interpel·lació sobre l'assumpte a la presidenta de la cambra.

A la trobada també hi havia la presidenta del consell de l'Urgell, el de les Garrigues, la Segarra, la Noguera i el Solsonès, i els alcaldes de Juneda, Torregrossa, Balaguer, Tàrrega, les Borges Blanques, el membre de la mesa del Parlament Lluís Corominas i el diputat de CiU Antoni Balasch.

stats