Política 29/04/2014

Van Rompuy espera que "no es produeixi" la independència de Catalunya

El president del Consell Europeu insisteix en una entrevista a la Cadena SER que seria "una situació nova" i que el govern català hauria de demanar l'adhesió a la UE

Ara
1 min

BarcelonaEl president del Consell Europeu, Herman van Rompuy, espera que "no es produeixi" la independència de Catalunya. En una entrevista a la Cadena SER, Van Rompuy ha insistit que si part d'un país se separa, haurà de demanar de nou l'adhesió a la Unió Europea: "Vaig dir en una roda de premsa amb Rajoy que si hi havia una secessió, una part del país que volia sortir d'aquest país, el problema no seria només per a Espanya. El tractat és molt clar. Hauria de demanar de nou l'adhesió a la UE. Seria una situació nova. Espero que això no es produeixi. I que tot el món sigui membre del seu país i que el seu país sigui membre de la UE". El polític belga s'ha limitat a respondre el mateix que ja va dir en una roda de premsa conjunta a la Moncloa després d'entrevistar-se amb el president espanyol. També ha remarcat que no vol defugir el tema, però que tampoc vol "immiscir-se" en la situació interna.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre la situació econòmica, el president del Consell Europeu ha estat optimista. "L'amenaça a l'eurozona s'està reduint", ha dit. I ha demanat als estats membres que prenguin més mesures per consolidar la recuperació.

stats