Política 09/12/2014

El Govern refreda ara l'avançament electoral i sosté que no hi haurà "novetats" en les properes setmanes

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, indica que es vol complir amb l'acord de legislatura i recorda que les eleccions toquen l'any 2016

Oriol March
2 min

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha refredat aquest dimarts un hipotètic avançament electoral. "Tinc la sensació que no hi haurà novetats durant les properes setmanes", ha indicat Homs en referència a la reunió que han de mantenir el president de la Generalitat, Artur Mas, i el president d'ERC, Oriol Junqueras, sobre la possibilitat de convocar eleccions plebiscitàries i organitzar d'aquesta manera "la consulta que l'Estat ha impedit".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Les eleccions toquen el 2016. El propòsit del Govern és tirar endavant els compromisos de l'acord de legislatura. El projecte continua intacte. A partir d'aquí, ni en els propers dies ni en les properes setmanes hi haurà novetats", ha indicat el conseller de la Presidència. Malgrat això, Mas mantindrà contactes "els propers dies" amb els líders polítics catalans. Homs ha demanat als partits que es reuneixin entre ells "per avançar en els punts comuns".

D'aquesta manera, l'executiu català situa ara com a prioritària l'acció de Govern i no tant un avançament electoral que serviria per fer el referèndum que l'Estat es nega a pactar. Homs ha negat que Mas i Junqueras ja s'hagin trobat i ha apuntat que la responsabilitat d'aprovar els pressupostos és "compartida" perquè CiU no té majoria absoluta.

Pressupostos i eleccions

"No vinculem explícitament la tramitació dels pressupostos al calendari electoral. Simplement fem notar que hi ha petites millores en aquests comptes que, si no es tenen aprovats, generen un interrogant sobre aquestes petites millores", ha assenyalat el conseller de la Presidència, que ha apuntat la possibilitat de prorrogar-los. Els "interrogants" a què feia referència Homs tenen a veure amb la recuperació de la paga extra.

ERC defensa la pròrroga com la millor opció, i el Govern considera que existeixen "interrogants" sobre la recuperació de la paga extra si es perllonguen els comptes.

stats