Política 03/11/2015

Mas mostra el seu "disgust" als consellers per la filtració del debat a la reunió del Govern de la setmana passada

"El Govern ha de tenir respecte al secret de les deliberacions, que és una obligació que tenim com a membres de l'executiu", ha assenyalat la vicepresidenta Neus Munté

Oriol March
2 min
La primera reunió del nou executiu / MANOLO GARCÍA

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern, Neus Munté, ha assegurat aquest dimarts que el president de la Generalitat, Artur Mas, ha mostrat el seu "disgust" davant dels consellers per la filtració de l'intens debat que hi va haver la setmana passada al consell executiu arran de la declaració pactada entre Junts pel Sí i la CUP per iniciar el procés cap a la independència al Parlament. "El president ha mostrat el seu disgust per les filtracions que es van produir l'última setmana. El que passa és que no podem renunciar com a Govern a mantenir tot el debat que sigui necessari. Si les coses s'han d'orientar des del punt de vista de la forma de diferent manera, així es farà", ha apuntat Munté en roda de premsa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquestes paraules arriben després que la setmana passada transcendís bona part del debat de la setmana passada. Fins a sis consellers es van queixar del contingut del text pactat amb la CUP. "No sé d'on han sortit les filtracions, però cal eradicar-les. El Govern ha de tenir respecte al secret de les deliberacions, que és una obligació que tenim com a membres de l'executiu. Farem el possible perquè no es tornin a repetir", ha apuntat la vicepresidenta en funcions, que va ser una de les membres del Govern que no van posicionar-se sobre el text i es va mantenir en silenci la setmana passada.

El "disgust" del president ha estat expressat un dia després de la reunió de la direcció de Convergència, on fins a quatre dirigents es van queixar d'aquesta filtració. Mas va optar per parlar "molt poc" en una cita marcada per la voluntat de la direcció de tancar "fissures" i exhibir "unanimitat" en l'estratègia. Munté ha volgut ser optimista envers la negociació amb la CUP i ha apuntat que hi ha "moltes possibilitats d'acord" i ha assegurat que el Govern "no perd centralitat" mentre manté converses amb l'esquerra alternativa.

stats