Política 19/01/2016

Puigdemont demanarà una reunió amb el futur president espanyol en cas que hi hagi investidura

"Serà una cita per tractar temes importants", assenyala la consellera de la Presidència, Neus Munté, que reclama a l'Estat un govern que "escolti" i que "respecti la democràcia"

Oriol March
1 min
Segona reunió del nou Govern / PERE VIRGILI

BarcelonaEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, reclamarà al futur cap de govern espanyol una reunió per tractar "assumptes importants", sempre que hi hagi investidura a l'Estat i els esdeveniments no es precipitin cap a unes noves eleccions. "El que és preferible és que hi hagi un govern [espanyol] que escolti la ciutadania i que respecti la democràcia", ha insistit Munté, que també ha apuntat que Puigdemont trucarà al futur president espanyol per felicitar-lo en el moment en què assumeixi el càrrec.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No desitgem la continuïtat de cap de les persones actuals [que formen part de l'executiu]", ha apuntat la consellera de la Presidència en referència a Mariano Rajoy, que no ha trucat al president de la Generalitat per felicitar-lo per haver arribat al càrrec. De fet, Rajoy només ha centrat els seus esforços a advertir el nou executiu català que no en deixarà passar "ni una" en el marc del procés sobiranista. A dia d'avui, el líder del PP no ha tingut cap contacte amb Puigdemont, segons ha explicat la dirigent de Convergència.

Pel que fa a una hipotètica trobada amb el rei espanyol, que en el seu moment es va negar a rebre la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, Munté ha evitat comentaris.

stats