Política 30/07/2012

El CGPJ ajorna la decisió sobre el pagament de 208.000 euros a Dívar

L'òrgan no vol prendre una decisió fins que sàpiga si Hisenda li concedeix el crèdit que ha demanat per poder afrontar la indemnització

Efe
2 min

MadridEl Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha acordat sol·licitar a Hisenda una ampliació pressupostària de 44.623 euros per a aquest any per fer front a la indemnització reclamada pel seu expresident Carlos Dívar, sobre la qual no prendrà una decisió fins a conèixer la resposta a la seva petició.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho ha confirmat en roda de premsa el president del CGPJ i del Tribunal Suprem, Gonzalo Moliner, que ha explicat que "per raons de tècnica pressupostària" el ple no s'ha pronunciat avui sobre la procedència o no de la concessió de la indemnització de 208.000 euros que ha demanat Dívar per haver exercit el seu càrrec durant almenys dos anys.

Per poder afrontar aquest pagament, el Consell necessita aquest any una ampliació de crèdit per començar a pagar la indemnització al seu expresident en el cas que decidís que li correspon com a ex alt càrrec.

"No s'ha decidit res sobre el dret d'aquest senyor a percebre o no la indemnització", ha dit Moliner, que ha insistit que quan el ministeri d'Hisenda decideixi si autoritza aquesta ampliació de crèdit, l'òrgan de govern dels jutges analitzarà el fons de la petició de Dívar.

El que s'ha fet, segons el president del Consell, és demanar aquesta dotació pressupostària al Govern, cosa que no impedirà que el primer ple que se celebri després de conèixer la resposta d'Hisenda tracti l'assumpte.

Així mateix, Moliner ha negat que això suposi passar la "la patata calenta" a Hisenda. "La patata calenta la tenim nosaltres ", ha afirmat, admetent que, tot i que la setmana passada va assegurar que la llei obligava a pagar la indemnització a Dívar, s'ha de seguir la decisió que adopti el ple. "Em reservo la possibilitat de mantenir la meva opinió o de canviar la meva opinió", ha conclòs el president del CGPJ.

stats