Política 12/06/2014

Convocat per diumenge el consell nacional del PSC que ha de triar gestora i data per al congrés

Ho ha anunciat el president del consell nacional dels socialistes catalans, Celestino Corbacho, que ha apostat perquè el congrés extraordinari es faci una setmana abans del del PSOE, el tercer cap de setmana de juliol

Sara González
1 min

BarcelonaEl president del consell nacional del PSC, Celestino Corbacho, ha anunciat aquest dijous que ha convocat per diumenge el consell nacional en què Pere Navarro formalitzarà la seva renúncia a la primera secretaria del partit. El consell nacional tindrà un ordre del dia de tres punts: L'informe de gestió de Navarro, amb la renúncia al lideratge; la data del congrés extraordinari i l'elecció de la gestora provisional.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Corbacho ha advocat perquè el congrés es faci el tercer cap de setmana de juliol (19 i 20) una setmana abans que el del PSOE.

Pel que fa a la gestora, el president del consell nacional dels socialistes catalans ha alertat que serà el calendari congressual definitiu el que haurà de determinar-ne el perfil. Així, ha considerat que si el congrés es convoca per abans d'agost, la gestora podrà tenir un caràcter exclusivament administratiu i no polític, cosa que no podria ser en cas que s'allargués més enllà de l'agost. Perquè, segons ha dit, "la gestora no és l'instrument més adequat" per encarar una tardor calenta com la d'enguany, amb la consulta del 9 de novembre condicionant el calendari.

Corbacho ha elogiat Navarro, de qui ha dit que cal tenir en compte que ha hagut de conduir el partit en el pitjor moment i en les pitjors circumstàncies.

Renovació?

En ser preguntat sobre si el congrés extraordinari hauria de ser el de la renovació, ha respost amb escepticisme perquè, ha recordat, fa dos anys i mig, del congrés que va elegir Navarro ja en va sortir el que van anomenar el "Nou PSC".

stats