POLÍTICA
Política 08/04/2013

El Consell de Ciutat de Barcelona aprova per unanimitat el suport a l'exercici de l'autodeterminació

El màxim òrgan consultiu de l'Ajuntament de la capital insta el consistori a coliderar amb el Parlament, els agents socials i econòmics el procés d'emancipació nacional

Ara
1 min

BarcelonaEl plenari del Consell de Ciutat de Barcelona -màxim òrgan consultiu de l'Ajuntament format per un centenar de ciutadans i les associacions i institucions més representatives de la ciutat- ha aprovat per unanimitat aquest dilluns al vespre una declaració a favor que "perquè la ciutadania de Catalunya pugui determinar el futur col·lectiu en un marc de plena llibertat, respecte al pluralisme, foment del debat i la convivència democràtica".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El document, que ja havia estat aprovat per la permanent del Consell el mes de gener amb els vots de CiU, PSC, ERC i ICV i el vot en contra del PP, insta el govern de la capital catalana a col·laborar amb el Parlament per impulsar el màxim consens possible per portar a terme la consulta, amb diàleg amb la comunitat internacional, la UE i el govern espanyol. Demana a l'Ajuntament que doni suport a totes les decisions del Parlament relacionades amb el fet que el poble pugui determinar el seu futur mitjançant una consulta.

Garantia de progrés social

El text vincula directament l'exercici de l'autodeterminació amb la voluntat de "garantir el progrés social, el desenvolupament econòmic, l'enfortiment democràtic i el foment de la cultura i la llengua pròpies". També apel·la al paper de colideratge que ha d'exercir la capital catalana en el procés per a la consecució d'àmplies majories pel dret a decidir.

stats