FINANCES AUTONÒMIQUES
Política 18/05/2012

El govern espanyol creu que els ajustos exigits garanteixen "la viabilitat de l'estat autonòmic"

Soraya Sánez de Santamaría recorda que a partir d'ara l'executiu espanyol controlarà mensualment els comptes de les comunitats autònomes

Roger Tugas
1 min
FIL A L'AGULLA A LA NOVA ETAPA RECENTRALITZADORA La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, va deixar clar ahir que el govern del PP està decidit a enfortir l'Estat amb l'argument de "clarificar competències per evitar problemes i estalviar diners". Davant les preguntes de la premsa, va assegurar que aquesta reorganització no ha d'aprimar necessàriament les comunitats.

BarcelonaLa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha fet després del consell de ministres d'aquest matí una "valoració summament positiva" del Consell de Política Fiscal i Financera d'ahir, en què només Astúries no va veure aprovat el seu pla d'equilibri. "Marca una fita important en el desenvolupament de l'estat autonòmic", va afirmar, atès que es va assolir un "consens de primer nivell, un pacte d'estat en què tots els membres avantposen un objectiu de nació" com és l'estabilitat pressupostària. Sáenz de Santamaría veu garantida així "la viabilitat de l'estat de les autonomies, que és capaç d'acordar objectius comuns".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tanmateix, el control de l'Estat no acaba aquí, i a partir d'ara "comença l'execució d'acord i revisió, amb un control mensual de la informació". "Per primer cop hi haurà un control mensual dels comptes de les comunitats autònomes de forma homologable i transparent per a tots els ciutadans", ha explicat, d'acord amb el que estipula la llei d'estabilitat pressupostària. Pel que fa a Astúries, té 15 dies per presentar un nou pla d'equilibri, una tasca que ja recaurà en el nou executiu autonòmic socialista.

stats