POLÍTICA
Política 02/06/2012

El consell nacional d'ERC, per la "Hisenda pròpia de la República Catalana"

El màxim òrgan entre congressos aprova una proposta de la direcció en què insta el Govern a iniciar immediatament un "procés unilateral de constitució de la Hisenda general de Catalunya"

M.c.
1 min
Marta Rovira, secretària general d'ERC

BarcelonaEl consell nacional d'ERC ha aprovat per unanimitat aquest dissabte una proposta de la direcció nacional sobre "finançament de Catalunya i la Hisenda pròpia de la República Catalana" que insta el Govern a iniciar "sense més dilacions i de forma immediata un procés unilateral de constitució de la Hisenda general de Catalunya". ERC recorda en la resolució, que fa vuit mesos que el Parlament va aprovar en comissió i "amb el consens majoritari de 82 diputats" de CiU, ERC i ICV-EUiA, un nou finançament "basat en el concert econòmic".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa, la secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha reclamat al Govern que vagi per feina i "faci ús de la majoria parlamentària" que ja té per abordar un model de finançament de nova planta. "Ens cal la caixa i la clau de la caixa", ha insistit Rovira, que també ha tornat a burxar en la paradoxa que socialistes i populars defensin per a bascos i navarresos el concert econòmic mentre el neguen als catalans. "Seria incomprensible que algú que diu defensar els interessos de la societat catalana volgués menys per als catalans que allò que tant abrandadament defensa per als bascos", ha dit. Per Rovira, la Hisenda pròpia és ara ja el "primer acte de sobirania" que ha de fer Catalunya abans de plantejar la independència política.

stats