Política 09/01/2015

El govern espanyol nomena Consuelo Madrigal nova fiscal general de l'Estat

Substitueix Eduardo Torres Dulce després de la seva dimissió per "motius personals". Ho ha aprovat aquest divendres el Consell de Ministres

Acn
1 min
Consuelo Madrigal serà proposada pel govern espanyol com a Fiscal General de l'Estat

MadridEl Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres el nomenament de Consuelo Madrigal com a nova fiscal general de l'Estat, en substitució d'Eduardo Torres-Dulce. Així ho ha explicat la vicepresidenta de l'executiu espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, en roda de premsa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Madrigal es va sotmetre dijous a l'examen de la Comissió de Justícia del Congrés de Diputats i prendrà possessió del seu càrrec el proper dimarts. La nova fiscal va reconèixer en la seva compareixença a la cambra espanyola que va votar a favor de la presentació, en el seu moment, de la querella pel 9-N contra el president de la Generalitat, Artur Mas, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau. Una denúncia que el Tribunal Superior de Catalunya (TSJC) ja ha admès a tràmit.

Aquest nomenament arriba després de la dimissió de Eduardo Torres Dulce, que el mes passat va deixar el càrrec de fiscal general de l'Estat "per motius personals". Ara bé, el fet va arribar setmanes després de la polèmica arran del procés participatiu del 9-N i de l'enfrontament entre la Fiscalia de l'Estat, que volia querellar-se contra el president de la Generalitat, i la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia, que no veien motius per presentar una querella.

stats