PLE DEL PARLAMENT
Política 09/02/2011

El PSC mostra un to dur en Ensenyament i els 80 per hora

La primera sessió de control del Govern també provoca un intercanvi de retrets entre Bozal i López Tena

Ferran Casas
2 min

BarcelonaEl PSC ha centrat els seus atacs als consellers de CiU en Ensenyament i en la gestió de la flexibilització dels 80 quilòmetres per hora. Felip Puig i Irene Rigau s'han sotmès a les qüestions de Joaquim Llena i Daniel Font. Els socialistes han estat implacables en les seves crítiques i els consellers tampoc s'han estat de res a l'hora de donar-los rèplica, especialment el titular d'Interior, que ha retret al PSC haver estat "en un govern la gestió del qual no compartien" i s'ha felicitat que les coses "tornin al seu lloc". "I no només vostès", en referència al pas del PSC a l'oposició. El conseller ha fet notar que es complirà el programa electoral de CiU i que la retirada graduals dels 80 per hora s'està fent tal com toca. Llena l'ha acusat, en canvi, de "menysteniment per la feina feina i anades i vingudes contra la tasca pedagògica de molts anys".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per la seva banda Font ha acusat Rigau de prendre entre les seves primeres mesures encarregar un estudi sobre els beneficis de segregar nens i nenes a l'escola, extrem que ha negat la consellera amb l'argument que l'estudi era només per analitzar perquè els nens fracassen més que les nenes a les aules.

L'oposició també ha burxat a CiU amb l'anunci del tancament de Yamaha (el cas d'ERC i ICV-EUiA) i a la consellera de Justícia Pilar Fernández Bozal. Aquesta ha evitat respondre a Alfons López Tena, diputat de SI, sobre quina seria l'actitud dels serveis jurídics de la Generalitat quan els advocats de l'estat al·leguessin indefensió cada cop que algú usa el català en un procediment judicial. La consellera li ha replicat, que si tant li interessen els advocats de l'Estat, el millor que pot fer és "treure's l'oposició". Tena ha exigit que Bozal el tracti d'"excel·lentíssim senyor" i no de "senyor".

stats