CAOS AERI
Política 14/12/2010

Blanco justificarà avui al Congrés la gestió de la crisi dels controladors

Continua oberta la possibilitat de pròrroga de l'estat d'alarma a l'espai aeri

Redacció
1 min

BarcelonaAvui dimarts el ministre espanyol de Foment, José Blanco, compareixerà a petició pròpia al Congrés dels Diputats per informar sobre les accions que ha pres durant l'últim any en relació amb els controladors aeris, que el passat 3 de desembre van plantar-se contra un decret llei del govern i van provocar el tancament de l'espai aeri.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ja abans d'assistir al Congrés a donar explicacions, Blanco va defensar ahir la resposta "clara i contundent" que va donar el govern espanyol "amb els instruments que permet la llei".

Dificultat de prorrogar l'estat d'alarma

Continua oberta la possibilitat de pròrroga de l'estat d'alarma a l'espai aeri que el govern va decretar a manera excepcional i que expira el proper dissabte dia 18. Tot i això, avui Blanco no podrà explicar quina és la decisió del govern perquè l'han de prendre en una sessió extraordinària del consell de ministres, que de moment no està convocada. Europa Press informa que aquesta reunió es podria celebrar avui dimarts o demà dimecres. Un cop ho aprovi el consell de ministres, es traslladarà al Congrés dels Diputats perquè s'aprovi per majoria simple. El calendari està molt ajustat perquè puguin fer-ho. Segons Europa Press, el més factible és que la petició al Congrés es faci dijous.

La resta de partits de l'hemicicle estan dividits sobre la pròrroga de l'estat d'alarma. D'una banda, l'esquerra parlamentària i el PP hi estan en contra. Per María Dolores de Cospedal, secretària general del PP, aquesta pròrroga és una situació que limita drets i no està justificada de manera preventiva. D'altra banda, CiU i PNV han expressat que donaran suport a la pròrroga si el govern justifica que l'amenaça de caos durant les festes nadalenques és real.

stats