Política 06/07/2015

CDC assegura que donarà suport a la llista unitària del sobiranisme encara que no estigui formada per polítics

La portaveu del partit, Mercè Conesa, assenyala que no faran "pronunciaments previs" a les reunions que mantindran amb les entitats

Oriol March
1 min
Mercè Conesa i Jordi Turull, en roda de premsa aquest dilluns / ACN

BarcelonaMàxima prudència a Convergència davant d'una setmana decisiva per a la confecció d'una llista unitària del sobiranisme a les eleccions plebiscitàries del 27-S. "No farem res per entorpir el procés que facin les entitats", ha assenyalat aquest dilluns al matí la portaveu de CDC, Mercè Conesa, després de la reunió de la direcció. "Entenem que seran elles [les organitzacions del sobiranisme civil] les que ens diran la proposta de síntesi", ha afegit Conesa, que ha indicat que el partit evitarà "pronunciaments previs" a les reunions amb l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No plantegem cap condició", ha considerat la portaveu de Convergència, que ha apuntat que "encara que no hi hagi polítics" serà la llista a la qual el partit donarà suport a les eleccions del 27-S. "No canviem excessivament el nostre full de ruta. El marc canvia de manera positiva. Això fa que nosaltres estiguem expectants per veure com podem millorar i fer efectiu que aquest projecte del 27-S sigui com més complet millor i que sigui aquella que rebi la confiança de la majoria de ciutadans", ha apuntat.

Conesa ha avançat que el partit celebrarà un consell nacional aquest mes de juliol per decidir si dóna suport a la proposta de les entitats i també ha apuntat que es posaran al servei de les organitzacions sobiranistes les conclusions de la campanya 'Benvinguts al futur' per poder elaborar un programa de consens.

stats