Política 01/02/2016

Convergència torna a obrir el debat sobre el canvi de nom del partit de cara al congrés de refundació

La portaveu del partit, Marta Pascal, assegura que consultaran amb "persones externes" la "percepció" que es té de les sigles de la formació nacionalista

Oriol March
2 min
La portaveu de CDC, Marta Pascal / ARA

BarcelonaNou gir en el procés de refundació de Convergència. La portaveu del partit, Marta Pascal, ha assegurat aquest dilluns després de la reunió de la direcció que el canvi de nom torna a estar damunt la taula, després d'haver-se descartat fa tan sols unes setmanes. "Volem escoltar veus externes perquè ens expliquin com perceben el nom", ha indicat Pascal, que també ha indicat que l'estructura territorial i sectorial de la formació també se sotmetrà a debat dins la militància. El procés precongressual arrenca aquest dissabte en un consell nacional de CDC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pascal ha considerat que la tria dels càrrecs a través de primàries també serà un dels eixos del debat intern, i ha avançat que els nacionalistes tampoc es tanquen a una "revisió" del marc ideològic. "Defensem la transversalitat amb ganes de seguir eixamplant", ha apuntat la portaveu de Convergència.

"Hem de crear un nou instrument polític, seria estrany reduir el debat només a les primàries o al nom del partit. Hi ha algunes coses que aquest partit ha fet bé durant molt temps, i hi volem donar valor, fer-les aflorar", ha assenyalat Pascal. "La intenció és que tothom que se senti interpel·lat pugui participar en aquest procés", ha indicat la portaveu sobre la participació de persones externes al partit en la refundació.

Una de les decisions que ha pres la direcció de CDC ha estat nomenar Jordi Cuminal com a responsable de comunicació del partit. Cuminal va ser el director de campanya de Democràcia i Lliberat a les eleccions del 20-D i, fins fa uns mesos va ocupar el càrrec de director general de Comunicació del Govern. És un dirigent considerat molt proper a Francesc Homs, amb qui va col·laborar estretament durant cinc anys al Palau de la Generalitat. Cuminal formarà part com a convidat del comitè executiu nacional de Convergència, que es reuneix un cop al mes de forma ordinària.

Dinàmica espanyola

Pascal ha assenyalat que el partit manté la negativa a una hipotètica investidura de Pedro Sánchez, candidat del PSOE, com a president del govern espanyol. "El seu plantejament no respecta les institucions catalanes", ha apuntat.

stats