Política 24/05/2015

Convergència torna a guanyar a Vic i ERC i CUP fan un salt important

Josep Anglada manté el seu regidor fora de PxC que es queda fora de l'alcaldia i perd el 5 que tenia. Anna Erra (CiU) guanya un regidor (de 8 a 9) i el PSC només en manté 1 del 2 que tenia. ERC passa de 2 a 5, i la CUP de 2 a 4. ICV en perd un i passa de 2 a 1 regidor amb Vic per a tots

Ara
1 min
Mas va fer costat per primera vegada a Anna Erra, candidata de CiU  a Vic el 24-M.

VicConvergència i Unió torna a guanyar a Vic amb un regidor més dels que tenia (8), tot i el canvi de l'històric i carismàtic Josep Maria Vila d'Abadal per Anna Erra. La diferència és que ara la segona força ja no és Plataforma x Catalunya (PxC), que perd el 5 regidors que tenia, sinó ERC, que passa de 2 a 5.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder de PxC que va aconseguir els 5 regidors el 2011, Josep Anglada, i que va ser expulsat del partit que ell havia fundat, continua amb una cadira al ple amb el seu nou partit, Plataforma Vigatana.

La CUP també obté un molt bon resultat i passa de 2 a quatre regidors, i es converteix en la tercera força. Així, els tres partits més votats són independentistes.

El PSC perd un dels dos regidors que tenia, i ICV, que ara es presenta amb la plataforma Vic per a tots, en perd un, de 2 a 1.

Resultats 2015:

CiU 9 (8)

ERC 5 (2)

CUP 4 (2)

PSC 1 (2)

Plat. Vigatana 1 (0)

Vic x tots 1 (2)

PxC 0 (5)

stats