ONZE DE SETEMBRE
Política 23/08/2012

CDC s’inclina perquè Mas no assisteixi a la marxa de la Diada

El partit decidirà dilluns el seu paper a la manifestació de l’ANC

Oriol March
1 min
El president de la Generalitat, Artur Mas / ACN

BarcelonaConvergència Democràtica de Catalunya (CDC) es mira la manifestació de la tarda de l’Onze de Setembre amb una barreja de sensacions al cos. A la militància –i a bona part de l’executiva sortida de l’últim congrés, majoritàriament sobiranista– li ve de gust sortir al carrer per reclamar l’estat propi, però les responsabilitats de govern fan anar el partit amb el fre de mà posat. Segons alts dirigents consultats, CDC s’inclina perquè Artur Mas, president de la Generalitat, no acudeixi a la marxa independentista promoguda per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“La convocatòria ve de la societat civil, i Mas ja tindrà el protagonisme als actes institucionals que es facin al matí”, asseguren fonts del partit. L’assistència del president a la manifestació va ser apuntada diumenge pel conseller d’Interior, Felip Puig –“Mas sempre ha estat a totes les manifestacions importants, i aquest és un moment transcendent”, va assegurar–, però no compta amb el suport unànime del partit. “I si la marxa és un fracàs? Des de l’espanyolisme es podria fer servir la imatge d’una manifestació minsa per atacar el Govern i el seu president”, reflexiona un dirigent dels nacionalistes, que afegeix que cal anar “amb compte” tenint present que la negociació del pacte fiscal arrencarà aviat i el govern espanyol s’aferrarà a qualsevol detall per tancar la porta, d’entrada, al nou model.

Un altre dirigent assegura que aquesta marxa no és l’adequada perquè el president surti al carrer. “Mas ha de liderar una marxa l'endemà que Mariano Rajoy tanqui la porta al pacte fiscal, no aquesta”, assegura un membre de l’executiva.

Podeu llegir la informació completa a l'ARA PREMIUM

stats