CONFLICTE LINGÜÍSTIC
Política 28/02/2011

Convivencia Cívica impugna el decret sobre l'acreditació del nivell C de català del professorat universitari

El Govern encara no s'ha personat com a demandat ni s'ha pronunciat sobre el cas

Sara González
1 min

BarcelonaL'organització Convivencia Cívica Catalana ha interposat un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra el decret que va impulsar el Govern tripartit que exigeix l'acreditació del nivell C de català al professorat universitari que treballa a les universitats de Catalunya. La impugnació es va publicar el 24 de febrer al DOGC i, malgrat que l'edicte especifica que "els possibles interessats" poden comparèixer i personar-se en les actuacions com a demandats en els següents nou dies hàbils, un termini que acaba el 10 de març, el Govern d'Artur Mas encara no s'ha pronunciat sobre el cas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Convivencia Cívica ja va anunciar que presentaria una querella criminal contra la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, per considerar-la "responsable d'un delicte de prevaricació" per ignorar les setències del Tribunal Suprem contra el model d'immersió lingüística a l'escola catalana.

El decret implica el compliment de la llei d'universitats, que estableix que el professor universitari ha de conèixer les dues llengües oficials de Catalunya i que, per altra banda, els alumnes tenen dret a rebre les classes en català. Les universitats i el professorat tenen un termini de dos anys per complir el decret, que preveu diversos sistemes d'acreditació del nivell.

La normativa es preveu aplicable als nous professors funcionaris i contractats de les universitats públiques catalanes i als de les privades. Aquells professors que ja treballen a la universitats només haurien d'acreditar el nivell de coneixement de la llengua en cas que vulguin participar en un nou procés de selecció de plaça. El decret no és aplicable al professorat visitant o emèrit.

stats