Política 19/07/2017

Corominas titlla Millo de "governador civil" en no descartar forçar eleccions a Catalunya per evitar l'1-O

El nou president de JxSí ha admès sentir "decepció" amb Oriol Pujol per la seva implicació en el cas ITV

Ara / Efe
2 min
El president de JxSí, Lluís Corominas, en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl nou president de Junts pel Sí, Lluís Corominas, ha titllat avui el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, de "governador civil". En una entrevista a TV3, Corominas s'ha referit així a Millo, que aquest dimarts, en ser preguntat a Catalunya Ràdio sobre si el govern espanyol estaria disposat a forçar eleccions anticipades a Catalunya per evitar el referèndum, va apuntar: "Jo espero i desitjo que no. No podem descartar res que la llei permeti fer".

"A Millo l'anomenarem a partir d'ara 'governador civil', perquè fa declaracions que corresponen més a una època predemocràtica", ha afirmat Corominas, que creu que les seves consideracions "recorden altres temps" i inicien un "camí molt perillós". "Estic escandalitzat perquè ens vulguin dir quan i què hem de votar", ha afegit Corominas, que ha substituït el conseller Jordi Turull al capdavant de JxSí.

En una intervenció a Catalunya Ràdio, el catedràtic en dret constitucional Xavier Arbós ha volgut deixar clar que no hi ha cap precepte de la constitució que permeti al govern espanyol forçar unes eleccions a Catalunya. Segons Arbós, l'eina que té l'Estat per evitar el referèndum són les resolucions judicials.

"Decepció" amb Oriol Pujol

Corominas també ha estat preguntat pel seu excompany de partit Oriol Pujol, que va acceptar dos anys i mig de presó pel cas ITV. Corominas, que el va acompanyar a declarar al TSJC quan es va obrir la investigació, ha admès que sent "decepció personal" un cop coneguda la culpabilitat de Pujol. "En aquell moment, amb la informació que teníem, crèiem en la seva innocència i formàvem part de la direcció; entra dins de la normalitat que, si crèiem que era innocent, l'acompanyéssim", s'ha justificat.

stats