ELECCIONS 20-N
Política 21/11/2011

Iniciativa celebra haver guanyat centralitat política

Coscubiela diu que "el partit de les retallades ha tret bons resultats" però afegeix que els que més s'hi han oposat han aconseguit "molt bons resultats"

Auri Garcia Morera
1 min
Coscubiela i Herrera, valorant els resultats

BarcelonaIniciativa ha celebrat aquest dilluns que els resultats de les eleccions espanyoles suposen una millora quantitativa i qualitativa per a la coalició. "No només hem crescut electoralment, sinó que hem guanyat centralitat política a Catalunya", ha dit amb satisfacció Joan Coscubiela. "Hem consolidat un espai polític i social molt ampli", ha afegit el candidat, destacant que la coalició ha arribat a "espais nous en termes socials".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Coscubiela havia plantejat les eleccions com un referèndum sobre les retallades de CiU, i ha hagut de reconèixer que el que anomena "el partit de les retallades" ha aconseguit "bons resultats" amb la seva victòria a Catalunya. Tot i això, ha defensat que aquesta és només una part de la lectura dels resultats. "La coalició que més s'ha oposat a les retallades ha aconseguit molt bons resultats", ha dit en referència a Iniciativa.

Sobre el grup parlamentari en què s'integraran els diputats d'Iniciativa, Coscubiela ha dit que amb la "pujada important del conjunt d'Izquierda Unida a nivell de tot l'Estat" la coalició catalana treballarà "per la constitució d'un grup fort de l'esquerra que vol dir Izquierda Unida i Iniciativa". La coalició catalana té com a referent estatal Equo, però aquest nou partit ecologista no ha aconseguit representació parlamentària.

stats