Política 03/11/2011

Coscubiela acusa "famílies amb noms i cognoms com Sánchez Llibre" de tancar el cercle de beneficis fiscals

El candidat d'Iniciativa diu que mesures impulsades per CiU han beneficiat grans empreses familiars com la del germà del diputat Josep Sánchez Llibre

Auri Garcia Morera
2 min
Un congrés ja caduc Duran, Pere Macias i Sánchez-Llibre amb Soraya Sáenz de Santamaría al Congrés.

BarcelonaJoan Coscubiela, candidat d'ICV-EUiA a les eleccions espanyoles, ha acusat "famílies amb noms i cognoms com Sánchez Llibre" de tancar el cercle de beneficis fiscals per a grans empreses familiars. Segons Coscubiela, "gràcies a Duran i Lleida es va aprovar la legislació que implica que les sicav gairebé no paguin impostos" i també les exempcions fiscals demanades pel lobi de grans empreses familiars. Els beneficiats per aquestes mesures han sigut un grup reduït d'empreses catalanes entre les quals hi ha, segons el candidat ecosocialista, la de l'expresident de l'Espanyol Daniel Sánchez Llibre, germà del diputat de CiU al Congrés Josep Sánchez Llibre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Coscubiela ha fet aquestes declaracions en un acte amb candidats joves de la coalició a la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona, en què ha animat els joves a "agafar el toro per les banyes". El cap de llista per Barcelona d'ICV-EUiA ha advertit els estudiants que hi ha "el risc de resoldre la crisi a costa de les generacions futures", posant com a exemple el sistema de pensions, i ha afegit que als joves se'ls està utilitzant com a arma contra la resta de la societat: "Es culpabilitza la gent d'una determinada edat que té drets del fet que els joves del futur no els tinguin".

Suport de l'exfiscal en cap anticorrupció

Coscubiela ha rebut el suport de Carlos Jiménez Villarejo, exfiscal en cap anticorrupció i que tanca la llista d'Iniciativa per Barcelona. Villarejo ha defensat que la candidatura d'Iniciativa és "l'única alternativa rigorosa d'esquerres de Catalunya i Espanya", i ha vinculat el PSOE als interessos dels poderosos. "Si es vol una societat justa, equitativa i solidària, s'ha de votar ICV-EUiA", ha afegit Villarejo, destacant polítiques que el Congrés ha tirat endavant gràcies als ecosocialistes catalans com la llei de l'avortament.

En l'acte també hi han participat els candidats joves de la coalició, Miguel Ángel Díaz i Lorena Vicioso. Díaz, candidat de Joves d'Esquerra Verda en la llista per Barcelona, ha denunciat que l'augment de preus de la universitat pública fa que ja "no tothom pugui aconseguir els seus objectius amb el seu esforç" perquè "gent que abans podia entrar a la universitat ara no pot".

stats