Publicitat
Publicitat

Coscubiela nega que hi hagi un problema de finançament de la sanitat pública

El candidat d'Iniciativa diu que "les retallades no estan justificades en absolut"

Joan Coscubiela, cap de llista per Barcelona d'ICV-EUiA, ha negat aquest divendres "les afirmacions de CiU i PP que es gasta massa en sanitat i de manera ineficient", i ha afegit que Catalunya gasta menys que els països del seu entorn: "Gastem el 70% de la mitjana de la Unió Europea". El candidat ecosocialista ha assegurat que "les retallades en sanitat no estan justificades en absolut", i les ha atribuït a la intenció d'imposar un canvi de model per beneficiar les assegurances privades.

En la presentació de les propostes per a aquest àmbit de la seva candidatura, Coscubiela s'ha compromès a impulsar "una barrera legal que impedeixi substituir el sistema nacional de salut per l'assistència privada i limiti la gestió privada de centres públics". El candidat també ha proposat retallar en despesa farmacèutica amb un impuls dels genèrics i més control de l'ús de medicaments, en oposició a les retallades "que afecten la qualitat assistencial i augmenten l'atur".

Coscubiela tenia previst presentar aquestes propostes davant d'un dels CAP de Cerdanyola del Vallès que a partir de demà deixaran de donar el servei d'urgències els caps de setmana. La pluja, però, ha obligat a traslladar l'acte a una altra ubicació. "Al mal temps, bona cara", ha dit un Coscubiela resignat a l'arribada. El candidat compartia paraigüa amb el número 3 de la llista, Joan Josep Nuet.

Com més pugi el PP, més falta fa ICV-EUiA

Coscubiela creu que, després de l'enquesta del CIS, "encara es fa més imprescindible que hi hagi un projecte nítidament d'esquerres com ICV-EUiA" per oposar-se a la possible majoria absoluta del PP. "CiU no ho farà, perquè en temes socioeconòmics PP i CiU són com dues gotes d'aigua idèntiques", ha dit Coscubiela. I el PSOE, quan ho intenti, no se'n sortirà: "Ràpidament li taparan la boca perquè li diran que va fer una cosa semblant".

Sobre els bons resultats que l'enquesta del CIS dóna a la seva coalició, que passaria d'un a tres diputats a la província de Barcelona, Coscubiela ha recordat que "no es pot dir blat fins que no sigui al sac i ben lligat", i ha expressat els seus dubtes sobre la fiabilitat d'aquesta enquesta a nivell provincial. Tot i això, ha celebrat la notícia: "Si ens dóna bons resultats, encantats, il·lusionats i amb més força, però gens de confiança".

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT