Cap al 20-N
Política 15/11/2011

Coscubiela: "Les retallades de CiU generen conflictivitat social"

El candidat d'Iniciativa veu motius per a la vaga de metges i per a la d'universitats

Auri Garcia Morera
1 min

BarcelonaJoan Coscubiela, candidat d'Iniciativa a les eleccions espanyoles, ha denunciat aquest dimarts que "les polítiques de retallades de CiU són injustes perquè retallen drets, innecessàries perquè no resolen cap problema, i maldestres perquè generen conflictivitat social". Coscubiela ha donat motius per a la vaga de metges, argumentant que les retallades en sanitat "redueixen drets assistencials, sotmeten a una pressió insostenible als professionals i destrueixen ocupació".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El candidat ecosocialista no ha volgut respondre si la vaga de metges està "justificada" o no, excusant-se en el temor que algú el pugui acusar d'aprofitar-se d'aquesta vaga. Tampoc ha volgut posicionar-se explícitament sobre la conveniència de la vaga d'universitats de dijous, però ha deixat clar que també hi dóna suport fent referència a les paraules d'un candidat jove de la coalició que s'hi havia referit moments abans.

Coscubiela ha aprofitat una roda de premsa amb joves per replicar Jorge Fernández Díaz, que va dir que l'endemà de l'esperada victòria del PP els mercats confiaran més en Espanya. El candidat d'Iniciativa ha acusat el PP d'estar "enganyant miserablement la ciutadania" perquè "els mercats han demostrat que són insaciables". L'ecosocialista ha recordat que la reforma de la Constitució o els canvis de govern a Grècia i Itàlia no han frenat l'escalada de les primes de risc.

stats