Publicitat
Publicitat

Cap al 20-N

Coscubiela proposa una "austeritat alternativa" que retalli "els privilegis de la minoria"

El candidat d'Iniciativa ha presentat el seu pla als sindicats i al Cercle d'Economia

Joan Coscubiela, candidat d'Iniciativa a les eleccions espanyoles, ha presentat avui un pla d'austeritat alternatiu que contempla, entre d'altres mesures, la reducció en despesa militar, l'eliminació d'aportacions públiques a l'Església i la reducció del pressupost de la Casa Reial. El candidat ecosocialista s'ha reunit aquest dimarts amb dirigents sindicals a la seu de CCOO i ha visitat també la seu del Cercle d'Economia, i ha aprofitat les dues visites per presentar aquest pla als dos col·lectius.

Coscubiela proposa "una austeritat al servei de la majoria retallant els privilegis de la minoria", que comportaria una important reducció de despesa sense afectar l'estat del benestar ni la inversió en les infraestructures necessàries. En total, més d'11.000 milions d'euros per any que sortirien, sobretot, d'aturar projectes d'AVE (3.000 milions), suprimir les inversions en R+D militar (3.000 milions), eliminar les aportacions públiques a l'Església (2.120 milions) o racionalitzar la despesa farmacèutica (2.600 milions).

A més, Iniciativa proposa mesures com l'eliminació de ministeris amb competències transferides i de les diputacions, la supressió d'un 15% dels alts càrrecs de les administracions, o la reducció d'un mínim del 15% del pressupost de la Casa Reial. Una última mesura de caire més simbòlic, ja que només representaria un estalvi d'1,2 milions d'euros d'un total d'11.867 milions.

RE

Més continguts de