Política 20/11/2018

Cosidó culpa el PSOE de la renúncia de Marchena i assegura que no s'ha plantejat dimitir “en cap moment”

El portaveu del PP al Senat acusa el govern de "contaminar” la renovació del poder judicial

Ara
1 min
Cosidó culpa el PSOE  de la renúncia de Marchena i assegura que no s'ha plantejat dimitir “en cap moment”

MadridEl portaveu del PP al Senat, Ignacio Cosidó, ha assenyalat aquest dimarts que no s'havia plantejat dimitir "en cap moment" i ha culpat el govern espanyol del conflicte obert sobre la renovació judicial després que el jutge del Tribunal Suprem Manuel Marchena, candidat acordat entre el PP i el PSOE per presidir el CGPJ i el mateix Suprem, hagi renunciat a aquests dos càrrecs per mantenir-se a la presidència de la sala segona, que jutjarà els presos polítics en el judici que ha de començar al gener.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions als mitjans després de la junta de portaveus al Senat Cosidó ha matisat que, tot i la publicació de la seva conversa, el procés de renovació "ja venia danyat i contaminat" per la filtració des del PSOE del nom del candidat a president del CGJP. "La incidència del 'whatsapp' ha sigut molt menor", ha reiterat mirant de treure ferro als seus controvertits comentaris al grup de WhatsApp dels populars del Senat, en què es vantava de controlar la sala segona des del darrere i en culpava directament els socialistes.

Cosidó ha remarcat que sentia que tenia el suport tant del president del PP, Pablo Casado, com del grup parlamentari, i ha afegit que lamentava que els seus missatges s'haguessin filtrat perquè en una conversa privada el to no era el mateix que el que es pugui utilitzar en públic. A més, ha deixat clar que el seu partit “és independent” i que les peticions de dimissió d'“aquells que van propiciar la moció de censura a Mariano Rajoy” tenen “molt poca influència” al seu partit.

stats