Política 28/11/2014

Cospedal afirma que el PP no caurà en "provocacions" i seguirà facilitant la liquiditat i invertint a Catalunya

La secretària general del PP intenta insuflar "orgull" als populars a Catalunya en la seva visita a Barcelona i diu que no cauran en les "provocacions" del sobiranisme i mantindran la defensa granítica de la unitat d'Espanya per sobre de tot

Marc Colomer
2 min

BarcelonaLa secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha intentat insuflar "orgull" a les files del PP a Catalunya perquè segueixin defensant amb fermesa la unitat d'Espanya en un entorn, diu, hostil. Orgull, ha afirmat, dels que volen ser "independents de l'exclusió, la discriminació, la uniformitat i el pensament únic que imposen els separatistes" i que no cauran en les "provocacions" del sobiranisme, entre les que ha situat el 9-N. "Estem orgullosos de la Catalunya gran que és més gran quan fa més gran Espanya", ha defensat durant el discurs d'obertura de les jornades "Estabilitat i bon govern en les corporacions locals" que es fan a Barcelona i que clourà aquest dissabte el president del govern espanyol, Mariano Rajoy.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un discurs més en clau interna que no res més, Cospedal ha erigit el PP en la garantia de compromís inamovible amb la viabilitat de Catalunya, indissociable, a criteri seu, de la pertinença a Espanya, ha insistit en la idea que els populars "estimen a Catalunya" com a part fonamental de l'estat espanyol -també ha dit que la recuperació de Catalunya no existiria si no fos perquè pertany a Espanya- i ha dedicat bona part del discurs a elogiar el paper del PP a Catalunya, que ha arribat a definir com el "cor" del PP a nivell estatal.

"Hi ha veus a Catalunya, que no són tantes com diuen, que prefereixen alimentar mites que aprendre de la història real, que el que busquen és convertir-se en mites prefabricats fent ús dels altaveus subvencionats, que reneguen de la història comú, que volen rebentar el present i frustrar futur", ha etzibat en una clara referència a la ruta sobiranista d'Artur Mas, a qui no ha citat explícitament.

El "compromís" de Rajoy amb Catalunya

Després d'assegurar que el govern del PP no pensa deixar estar els seus compromisos amb Catalunya -es refereix al pagament de proveïdors, salaris dels funcionaris i pensions i subsidis que ha assegurat que Catalunya per si sola no té capacitat de suportar-malgrat les "provocacions", ha recriminat al PSOE que "ve a Catalunya a explicar coses que no poden explicar fora de Catalunya, i van a altres llocs i expliquen coses que no poden explicar a Catalunya".

Per Cospedal, el "fàcil era renunciar a aquest compromís després del desafiament del 9-N". Però hagués estat "caure en la provocació", ha argumentat, cosa que ja ha advertit que el PP de Mariano Rajoy no farà sota cap concepte. Ha fet del contenciós Catalunya-Espanya una arma llancívola contra el PSOE de Pedro Sánchez, a qui ha acusat de tenir un doble discurs. Però no ha ofert cap proposta política per contraposar al projecte independentista, malgrat la demanda que minuts abans feia l'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol.

stats