POLÍTICA
Política 18/07/2012

Cospedal recomana a Mas que no oblidi que ha pogut aprovar pressupostos gràcies al PP

La secretària general dels populars diu que la Generalitat depèn de l'Estat per finançar-se. Adverteix que no és moment de debats competencials. Veu "inconcebibles" els recursos al Constitucional

Ara / Agències
1 min
Maria Dolores de Cospedal

BarcelonaLa secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha recomanat al president de la Generalitat, Artur Mas, que no oblidi que "ha pogut aprovar els pressupostos de 2011 i 2012 gràcies als vots del PP", cosa que "tendeix a oblidar". Cospedal ha advertit a Mas aquest dimecres que és "completament inapropiat" i "inconcebible" que Catalunya plantegi recursos d'inconstitucionalitat contra les retallades "quan necessitarà ajuda per part de l'Estat". En declaracions a Onda Cero, Cospedal ha dit que no comparteix "en absolut" aquesta actitud perquè "és el moment de caminar junts i no provocar més divisions internes que beneficien ben poc la imatge” d'Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El govern català va iniciar dimarts les gestions per presentar un recurs davant el Tribunal Constitucional (TC) contra les noves retallades aprovades la setmana passada pel govern. També el president de la Junta d'Andalusia, José Antonio Griñán, va sol·licitar una reunió urgent amb Mariano Rajoy, perquè considera que s'ha produït un "atac" a l'estat de les autonomies.

No és moment de debats competencials

"Estem en uns moments en què començar a parlar de si es produeixen intromissions o no en les competències de les comunitats autònomes és completament inadequat des del punt de vista jurídic i ètic", ha asseverat. Ha recordat que les comunitats "són una part de l'Estat" i per tant han de col·laborar en la recuperació, mentre que qualsevol altra actuació li sembla "irresponsable" i "de no saber on som avui dia i què ens hi estem jugant". En qualsevol cas, ha dit que el govern espanyol "segueix parlant amb CiU" perquè entenen que estan d'acord amb ells en molts àmbits de la política econòmica i comparteixen l'aplicació de determinades mesures que no són fàcils de posar en marxa.

stats