Política 19/11/2014

Cospedal cita avui a Madrid els portaveus del PP per garantir-los que no negociaran cap referèndum

El desconcert generat amb el 9-N, que els populars segueixen venent com un fracàs, ha precipitat que el partit de Mariano Rajoy hagi de posar ordre intern a pocs mesos de les eleccions municipals i autonòmiques

M.colomer / Agències
2 min

MadridLa secretària general del PP, María Dolores Cospedal, ha citat aquest dimecres als portaveus parlamentaris del PP a tot Espanya per coordinar, unificar i blindar el missatge del partit sobre Catalunya. La cúpula del partit de Mariano Rajoy interpreta que l'èxit del 9-N es deu al fet que no arriba prou el seu missatge a tots els racons de Catalunya, i s'aferren a la idea d'erigir-se en referents del que anomenen la "majoria silenciosa" que el 9-N no va participar. A la vegada el desconcert generat amb el 9-N, que malgrat tot els populars segueixen venent com un fracàs, ha precipitat que el PP hagi de posar ordre intern a pocs mesos de les eleccions municipals i autonòmiques.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Hauré d'explicar millor que fins ara els meus arguments", va dir des de Brisbane (Austràlia) el president del govern espanyol, que admetia així errors en relació a Catalunya. Amb la trobada d'aquest dimecres, el PP pretén que els càrrecs del partit deixin clar als ciutadans de tot Espanya que el govern no pensa dialogar amb el president de la Generalitat sobre un referèndum de secessió perquè la sobirania nacional no és negociable.

A aquesta reunió, que tindrà lloc a la seu central del PP al carrer Gènova, acudiran els portaveus parlamentaris a les autonomies on governa el Partit Popular. També hi seran presents el vicesecretari d'Organització, Carlos Floriano; el vicesecretari de Política Autonòmica i Local, Javier Arenas; i el secretari executiu de Política Autonòmica, Juan José Matarí.

L'informe de Camacho

Entre els assistents a aquesta reunió hi participarà la presidenta del partit a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, que presentarà un informe sobre Catalunya i explicarà la posició del PP català després de l'anomenat procés participatiu del 9 de novembre, que ha provocat també rebombori intern a les files dels populars catalans.

Aquesta mateixa setmana, Sánchez-Camacho ha advocat per deixar de parlar del 9 de novembre i el sobiranisme per començar a explicar la utilitat de les polítiques reformistes de Rajoy. "No caurem més en el parany del màrqueting polític d'Artur Mas", afirmava dilluns.

En aquesta trobada es parlarà previsiblement del viatge que Mariano Rajoy realitzarà a Barcelona el proper 29 de novembre per participar en un acte del PP, que ha creat una gran expectació en les pròpies files del PP. El PP està organitzant els detalls d'aquesta visita de Rajoy, que es produirà en el marc de la convenció local sobre bones pràctiques de govern als ajuntaments que prepara el partit per als dies 28 i 29, segons han informat fonts populars. El Govern ha aprofitat per convidar Rajoy al Palau de la Generalitat per iniciar el diàleg entre governs.

stats