Política 08/03/2018

Cospedal defensa que la Unió Europea sols té futur si es preserva la unitat dels estats

La número dos del PP ha inaugurat la trobada del Grup Popular Europeu que se celebra a València

Daniel Martín
2 min
El president del grup popular europeu, Manfred Weber, la secretària general del PP María Dolores de Cospedal, el eurodiputats Miguel Arias Cañete i Esteban González Pons, arriben a la jornada de treball del PP europeu a València.

ValènciaLa ministra de Defensa i secretària general del Partit Popular espanyol, María Dolores de Cospedal, ha inaugurat aquest matí la trobada que el Grup Popular Europeu celebrarà avui i demà a València. Amb un llaç lila a la solapa, Cospedal ha iniciat el seu parlament llegint un manifest consensuat pels conservadors europeus amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona. El text reclama la "necessària" millora dels sous de les dones i un accés més fàcil a les guarderies escolars, així com la garantia dels drets reproductius. "És del tot increïble que les dones ben formades guanyin menys que els homes", ha subratllat de Cospedal, que també ha afegit que aquesta situació provoca "pensions un 40% més baixes”. La dirigent popular ha tancat la seva intervenció reclamant la fi de “la violència física, domèstica i sexual”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les paraules més dures de Cospedal s’han produït en referència a la situació a Catalunya, i ha tornat a reclamar una Europa unida. La secretària general dels populars espanyols ha assegurat que la UE sols prevaldrà si “es manté unida”. “És la lliçó que vam aprendre en les dues guerres mundials, la lliçó de no aprofundir en les diferències i que el futur és més pròsper si estem junts. Tot això és el que no volen veure aquells que només veuen els seus interessos partidaris. Dividir és tornar enrere", ha afirmat Cospedal.

La també ministra de Defensa ha assegurat que a Espanya "patim un desafiament intolerable de tots aquells que volen fracturar la societat catalana i, així, dividir Espanya. Tot, aixafant la sobirania espanyola”. La número dos del PP ha conclòs la seva intervenció defensant les mesures del govern espanyol sobre Catalunya i ha agraït el suport rebut per part del Partit Popular Europeu a les polítiques de Mariano Rajoy.

stats