POLÍTICA
Política 18/01/2012

Costa va demanar al Bigotes que pressionés Camps per fer-lo entrar al govern valencià

Considerava que podria ser més "útil" a la trama corrupta des de dins l'executiu

Ara
2 min
Ricardo Costa / EFE

BarcelonaL'exsecretari general del PPCV Ricardo Costa li va demanar a Álvaro Pérez "el Bigotes", un dels suposats líders de la trama Gürtel, que intercedís davant Francisco Camps per formar part del Govern de la Generalitat , on creia que podria ser "més útil". Així ho revela una conversa telefònica entre Costa i Pérez gravada per la Policia i reproduïda avui davant el jurat de l'anomenat "judici dels vestits", en el qual s'acusa a Camps i al seu ex "número dos" en el partit d'un delicte continuat de suborn passiu per acceptar regals de la trama.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest diàleg, Costa li pregunta si finalment havia va sopat amb el president de la Generalitat valenciana, tal com li havia dit en una altra trucada, i el Bigotes ho confirma: "He quedat dimarts per anar a casa". "Doncs llavors a veure si li pots ficar una idea al cap -afegeix Costa-. A veure si li podem traslladar que a mi em tenen 'socarrat', i que jo com a secretari general podria ser més útil si em posés en el Govern".

Costa afegeix: "Jo crec que el que a nosaltres... jo crec que el que a ell li interessaria és tenir-me en una posició institucional conjugada amb el tema orgànic (...), si em donés una mica la tasca de coordinació política des del Govern podia arreglar molt el d'Alacant (...). Deixa-l'hi caure i que ho vagi tenint al cap", informa Efe.

"No et preocupis, pensava atacar de valent per diversos llocs i aquest era un d'ells", li contesta el Bigotes, que afegeix que intentarà fer-li veure que està ficant a Costa "en tots els bassals" i que la gent "ja està al·lucinant amb ell". Costa li interromp: "Això no l'hi diguis, l'objectiu és dir-li que quan em llança a una batalla jo vaig amb tot, però això té els seus pros i contres". En una conversa posterior, Costa lamenta que "l'altre" segueix sense dir-li "ni mu, res de res", i creu que està "quedant fatal", perquè "Esteban" l'anomena "directament a ell" per "fer coses parlamentàries" . Costa li comenta a més que havia reucat a un tal "Pere" per dir-li que no es preocupés, perquè "l'escàndol seria tan gran que el president sap que les hòsties serien per a ell i no s'ho pot permetre".

En la sessió d'avui s'ha donat per conclosa la prova documental del judici, demà s'inicia la fase final, en què Fiscalia Anticorrupció, l'acusació popular i les defenses exposaran les seves conclusions

stats