Política 01/07/2014

L'ambaixador dels EUA lamenta que s'hagin malinterpretat les seves declaracions sobre Catalunya

James Costos declara que el procés català és "una qüestió interna" d'Espanya

Europa Press
1 min

MadridL'ambaixador dels EUA a Espanya, James Costos, ha lamentat aquest dimarts que "alguns hagin malinterpretat " l'última declaració que ha fet sobre els efectes que una eventual independència de Catalunya tindria sobre les empreses nord-americanes presents a Espanya. Costos ha participat aquest matí en un esmorzar informatiu en què se li va tornar a preguntar sobre la posició dels EUA davant el desafiament sobiranista a Catalunya i la manera en què la comunitat empresarial estava seguint aquest debat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'ambaixador ha reiterat que, segons el parer del seu país, es tracta d'una "qüestió interna" d'Espanya, però ha afegit que "si les coses canvien, les empreses hauran d'adaptar". "Les coses canvien, els entorns canvien" i quan això passa" qualsevol líder empresarial ha de pensar en el futur", ha afegit .

La Generalitat no va trigar a reaccionar a les paraules de Costos i poques hores després el conseller de Presidència, Francesc Homs, considerava que les paraules de l'ambaixador desmenteixen als "propagandistes del Govern" que propugnen que a Catalunya hi ha inestabilitat fruit del procés sobiranista. Homs ha interpretat que les paraules de Costos demostren que l'economia i les empreses tenen capacitat d'adaptar i busquen l'"eficiència" i "valors segurs", com ho és Catalunya, que està demostrant capacitat d'atraure inversions empresarials.

Aquesta tarda, Costos ha escrit el següent missatge en el seu compte a la xarxa social Twitter: "Malauradament, alguns han malinterpretat la meva declaració sobre la política que sempre han mantingut els EUA sobre Catalunya" i que consisteix en que aquest tema és "una qüestió interna" d'Espanya.

stats