Política 23/11/2011

Creix la pressió perquè Rajoy digui què vol fer

Els mercats i les institucions europees exigeixen al PP que anunciï les reformes que aplicarà al desembre

Miquel Codolar
1 min
AÏLLAT I CONCENTRAT
 El president electe del govern espanyol, Mariano Rajoy, es va passar el dia tancat  al despatx responent trucades, conversant amb els seus col·laboradors més propers  i recollint informació per preparar el discurs d'investidura.

MadridQuaranta-vuit hores després del missatge de la nit electoral, Mariano Rajoy segueix sense donar senyals de vida. I va per llarg, perquè fins al debat d'investidura, el 16 de desembre, no donarà noms del futur executiu ni concretarà mesures. Oficialment només n'expliquen una: complir amb l'objectiu del dèficit del 4,4% per a l'any vinent examinant totes les partides i retallant el que calgui menys les pensions. Abans de concretar més, volen conèixer la situació dels comptes de l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Però els mercats no saben esperar. Ahir l'Íbex-35 es va enfonsar fins a caure per sota de la barrera psicològica dels 8.000 punts, cosa que no passava des de fa dos mesos. Però la prova de foc era la subhasta de lletres a tres i sis mesos per obtenir 2.980 milions, en què el Tresor va haver de doblar els interessos de l'última vegada, fins a més del 5% -més alts que els de Grècia-. La prima de risc tampoc va millorar. El diferencial entre la rendibilitat del deute espanyol i l'alemany va tancar en vermell, amb 469 punts, cinc més que dilluns.

Podeu llegir l'article complet a l'ARA PREMIUM.

stats