Política 04/05/2015

Artur Mas: "No és el pitjor moment de la nostra història, el país trobarà la manera de reconstruir-se"

El president de la Generalitat defensa que no tot es pot "fiar a l'estat" sinó que també cal l'esforç de la societat

Ara
1 min

Barcelona"No és el pitjor moment de la nostra història, el país trobarà, gràcies en bona part al que representeu, la manera de reconstruir-se a ell mateix i de fer-ho millor del que ho ha fet fins ara". Aquest és el missatge que ha adreçat el president de la Generalitat, Artur Mas, durant el lliurament de les Creus de Sant Jordi. El president ha comparat el teatre del Liceu, lloc on s'ha celebrat l'acte, amb Catalunya. "Som un país que en molts moments semblava enterrat sota les cendres però que trobava la manera de sortir-se'n i reconstruir-se ell mateix", ha assegurat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas també ha recordat que justament aquest anys es commemoren els 75 anys de l'afusellament de l'expresident Lluís Companys que, ha recordat, va representar la "liquidació" de les institucions, llibertats i cultura catalanes. De fet, ha considerat que amb la "llavor" de tots els guardonats serà possible que Catalunya aspiri a tenir un "arbre gran, amb moltes branques i que doni els seus fruits".

El president també ha subratllat que els que han rebut el guardó són representants del "mosaic de la Catalunya d'avui", que és heterogènia però que ha sabut trobar "l'harmonia". De fet, ha subratllat la capacitat que té Catalunya d'acollir "molta gent diversa" i de ser un país "amb iniciativa i sensibilitat per organitzar-se i lluitar per causes justes i nobles". Amb tot, Mas ha assegurat que la societat és "conscient que l'estat no ho és tot" perquè si totes les esperances es fien a aquest estat es corre el risc de quedar "una mica coixos". Cal, ha dit, la continuïtat de l'esforç d'un país que "demostra talent i creativitat".

stats