Política 13/05/2015

Crisi a EUiA pel "càstig" a la candidata gironina que va fer comentaris catalanòfobs

El PSUC Viu recrimina al coordinador nacional d'EUiA que hi hagi "dues vares de mesurar" en el partit, "una per als afins a la independència i una altra per als afins al federalisme", i exigeix que rodin caps per la participació en el full de ruta per al 27-S

Ara
2 min
Nuet, durant la intervenció al consell nacional d'EUiA / EUIA

BarcelonaCrisi oberta a EUiA en plena campanya electoral després que la direcció de la formació expedientés i apartés la número quatre de la llista per Girona, Marina Pibernat, pels seus comentaris catalanòfobs, en què va titllar CiU de "derechona catalufa", i va propinar altres comentaris ofensius a Twitter. El PSUC Viu ha emès un comunicat en què insta el líder de la coalició, Joan Josep Nuet, a donar explicacions pel que considera que és una "doble vara de mesurar" amb els militants independentistes i els federalistes. "Joan Josep Nuet, et preguntem per què tanta pressa ara i tanta amenaça amb Marina i res de res amb els que ens van ficar en l'embolic del full de ruta del 27-S", clama el comunicat, titulat "Ja és hora que EUiA es defineixi. Donem veu i vot als afiliats. A propòsit de Marina". De fet, ahir el candidat número cinc d'EUiA per Figueres va desafiar el líder de la formació en assegurar que Pibernat s'havia "quedat curta".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, retreuen a la direcció d'EUiA que Marina Pibernat hagi "rebut un càstig que altres imputats i corruptes, que fan servir expressions equivalents a les seves, no reben". I recorden que la celeritat amb què s'ha apartat Pibernat contrasta amb el fet que "encara no hi ha hagut ni dimissions ni revocacions" per haver participat en la taula de partits per l'estat propi que va desembocar en el full de ruta del 27-S, cosa que ha fet a EUiA un "dany imperdonable". "Els tuits de Marina, comparats amb aquest fet, semblen de moltíssima menor transcendència", adverteixen, i insten a explicar quin òrgan directiu va decidir apartar-la.

"És necessari i urgent un debat obert"

El PSUC Viu avisa que "fa massa temps que es manté l'ambigüitat" en relació al debat sobiranista, cosa que "acabarà provocant conflictes interns". "No podem ni hem d'anar a les eleccions autonòmiques, quan es convoquin, sense dir clarament allò que som", afegeixen. Per això exigeixen que de forma "urgent" s'enceti un "debat obert a les assemblees locals amb una posterior consulta a tots els afiliats" al voltant de la posició davant el procés sobiranista. I avancen que la seva aposta passarà per deixar clar que EUiA no és independentista, que comparteix projecte amb IU, que no comparteixen el 27-S en clau plebiscitària, que no participaran de cap candidatura que se sumi a una declaració d'independència ni tornaran a participar en "cap reunió de la taula de partits a l'ANC". Perquè el full de ruta que reclamen és el que permeti "tombar la dreta catalana".

stats