CRISI DE GOVERN A GIRONA

Girona tanca la crisi per la marxa de Pluma donant les seves atribucions a Isabel Salamaña, també de l'aparell

Joan Pluma ha renunciat al càrrec per incorporar-se a la direcció de Patrimoni Cultural de la Generalitat, segons que ha anunciat avui l'alcaldessa Anna Pagans

El tripartit de Girona (PSC, ERC i ICV) ja ha enllestit la remodelació del cartipàs davant la imminent marxa del tinent d'alcalde d'Urbanisme Joan Pluma. Avui mateix, Pluma -que porta vint anys de regidor socialista- ha fet saber a l'alcaldessa que ha acceptat ser el nou director general de Patrimoni.

Les seves atribucions passaran ara a mans d'Isabel Salamaña, que no només assumirà Urbanisme sinó que també serà la portaveu del grup del PSC. La marxa de Pluma comportarà l'entrada al consistori de Glòria Plana com a titular de Mobilitat. Mentre que Pagans ha definit els fets com una "situació excepcional", el seu soci de govern Joan Olòriz els ha qualificat obertament de "crisi" resolta "amb rapidesa".

La dimissió de Pluma es farà efectiva divendres que ve durant un ple convocat per acceptar la renúncia i donar pas al relleu de l'actual responsable de la regidoria de Mobilitat, Isabel Salamaña, que es farà càrrec d'Urbanisme i cedirà el seu actual càrrec a la primera secretària del PSC de Girona, Gloria Plana.

Més continguts de