Montoro compareixerà el 2 de setembre al Congrés per parlar del cas Pujol

El PP matisa que el ministre farà balanç de la lluita contra el frau fiscal, tot i que sí respondrà a algunes "inquietuds" sobre la investigació de l'expresident de la Generalitat

El ministre d'Hisenda , Cristóbal Montoro , compareixerà el 2 de setembre al Congrés dels Diputats per explicar si l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol es va acollir a l'amnistia fiscal . El secretari d'Estat de Relacions amb les Corts , José Luis Ayllón , ha anunciat aquest data després de parlar amb el ministre d' Hisenda, la compareixença es debat avui a la Diputació Permanent del Congrés, l'òrgan que substitueix el ple els períodes no ordinaris de sessions i que aquest dimarts decidirà sobre les 43 peticions urgents de compareixença del president espanyol, Mariano Rajoy, i tots els seus ministres que han sol·licitat diferents grups de l'oposició sobre diferents temes.

El portaveu del PP al Congrés, Alfonso Alonso, ha matisat que el ministre farà balanç al Congrés de la lluita contra el frau i que no se centrarà només en les investigacions de l'Agència Tributària sobre el cas Pujol, tot i que sí que tractarà aquest tema per respondre a les "inquietuds" que han manifestat els grups parlamentaris -el PSOE i Esquerra Plural han demanat la compareixença de Montoro per parlar del cas Pujol en concret.

CiU ha assenyalat aquest dimarts que, d'acord amb la llei General Tributària del 2003, les investigacions de l'Agència Tributària són confidencials i que per això no donaran suport a les dues peticions de compareixença del PSOE i Esquerra, tot i que sí que estan a favor que Montoro parli de frau fiscal en general.

ICV: "Nosaltres no hem estat callats"

El diputat d'ICV Joan Coscubiela ha celebrat la decisió del PP perquè comparegui Montoro, però a puntualitzat que ha de servir per aprofundir, "finalment", en l'impacte del frau fiscal a Espanya. Per a ICV, el cas Pujol confirma que les "elits econòmiques i polítiques" d'Espanya han estat "connivents, i de vegades coprotagonistes i còmplices" de l'evasió fiscal.

En l'entrada a la reunió de la Junta de Portaveus del Congrés, Coscubiela ha recordat que ja havien "anunciat reiteradament" els "tripijocs del senyor Pujol". "No tot el món va estar callat a Catalunya, dir això és un intent de socialitzar les responsabilitats entre tots. No tothom es va comportar igual", ha assegurat.

Alfred Bosch, d'ERC, també ha dit que donarà suport a la petició de "l'amic" Coscubiela perquè des de fa "molts anys, dècades", demanen "una política neta a Catalunya".