ELS MOVIMENTS A MADRID
Política 26/04/2012

Montoro, el guardià de l'ortodòxia centralista

Amb el pretext de fer complir el dèficit, el ministre d'Hisenda ha posat al dia l'ideari aznarista

Joan Rusiñol
1 min
EVITAR DUPLICITATS  El pla de reformes que Madrid envia a Europa inclourà el pla per evitar duplicitats amb les autonomies, que pot causar un nou xoc amb CiU.

MadridMentre ahir als passadissos del Congrés Cristóbal Montoro explicava a la premsa per enèsima vegada que no li tremolarà el pols si ha d'intervenir una comunitat autònoma, el ministre d'Economia, Luis de Guindos, sortia discretament de l'hemicicle acompanyat de l'exministre de Treball socialista, Valeriano Gómez. Era la fotografia clara del repartiment de papers d'un tàndem que, durant les primers setmanes del govern del PP, va grinyolar perillosament. Fins que van delimitar què havia de fer cadascú.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ara el titular d'Hisenda i Administracions Públiques, que ja va ser al govern amb José María Aznar, s'ha convertit en l'ariet implacable dels nacionalistes i de l'esquerra; en l'home que, amb l'argument que el dèficit s'ha de complir al peu de la lletra, prova de desplegar el programa recentralitzador que sempre ha somiat la dreta espanyola. De Guindos, en canvi, és la cara amable que ven l'economia espanyola als mercats internacionals, teixint abans discretes complicitats.

Podeu llegir l'anàlisi sencera a l'ARA PREMIUM.

stats