Política 25/08/2015

Montoro defensa aquest dimarts uns pressupostos generals de l'Estat que l'oposició rebutja en bloc

El PSOE volia que fos el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, qui defensés els comptes per al 2016

Europa Press
1 min
El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, durant la defensa al Congrés dels pressupostos generals de l'Estat pel 2015. EFE

MadridEl ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, defensarà aquest dimarts al ple del Congrés el projecte de llei de pressupostos generals de l'Estat (PGE) per al 2016, que s'enfronta a 13 esmenes de totalitat presentades per tots els partits de l'oposició –amb l'única excepció d'UPN (soci electoral del PP)– en què demanen la devolució del text al govern. El debat arrencarà a les dotze del migdia amb la intervenció del ministre, que presentarà a l'hemicicle les línies generals del projecte pressupostari.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, es compleix amb la tradició que sigui el titular dels comptes qui protagonitzi aquest debat malgrat que el PSOE volia que ho fes el president, Mariano Rajoy, pel que té d'"excepcional" tramitar el projecte de llei en ple estiu per deixar-lo aprovat abans de la dissolució de les Corts per la convocatòria d'eleccions.

A les quatre de la tarda es reprendrà la sessió amb la intervenció dels grups de l'oposició, de més gran a més petit, començant pel secretari general dels socialistes, Pedro Sánchez, que rebutjarà uns comptes "dolents per a Espanya" que mantenen l'austeritat i els retallades, "no donen suport a la recuperació" i són "insolidaris" amb els més desfavorits, mentre concedeixen un "regal fiscal" de més de cinc mil milions a les classes altes.

stats