PROCÉS SOBIRANISTA
Política 25/11/2013

Montoro equipara la independència de Catalunya amb la ruptura de l'euro

El ministre d'Hisenda assegura que "el divorci" és "impossible"

Acn
1 min
El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, aquest dilluns / EFE

MadridEl ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha equiparat aquest dilluns la independència de Catalunya amb els efectes que tindria la ruptura de l'euro. Segons el ministre, el "divorci" que propugnen les dues principals formacions catalanes és "impossible de fer" perquè implica "sortir d'Europa" i "trencar l'Euro", fet que tindria unes conseqüències econòmiques "tan dramàtiques" que serien "incompatibles" amb la sortida de la crisi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Montoro, que ha fet aquestes manifestacions en un esmorzar informatiu a Madrid, ha apuntat que el procés a Catalunya és "una qüestió seriosa" que cal "aconseguir" que "no entorpeixi la sortida de la crisi". Per això ha demanat "als dirigents polítics catalans" que "es dediquin a superar la crisi econòmica" perquè en aquesta tasca "compten amb tot el suport del govern d'Espanya".

Segons Montoro, "això és realment el que sol·liciten els catalans" perquè "Catalunya és un dels grans motors de creixement econòmic i una terra d'emprenedors" i "junts sumem molt més". "Estem vivint una integració europea i no té cap sentit proposar un divorci que és materialment impossible de fer", ha dit.

"Encara tenim lloc per a l'entesa"

El ministre s'ha mostrat "positiu" -ha descartat expressament el terme 'optimista'-respecte al resultat del procés i ha assegurat que "encara hi ha lloc per a l'entesa". "Estem treballant per a l'entesa, i l'entesa és sortir de la crisi econòmica", ha dit.

stats