Política 17/12/2013

Montoro resta transcendència als efectes econòmics de la impugnació dels pressupostos

"La mesura té el recorregut que té", assenyala el ministre d'Hisenda

Acn
1 min
El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, aquest dimecres al Congrés dels Diputats / EFE

MadridEl ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha restat transcendència aquest dimarts en conversa informal amb els periodistes als efectes econòmics de la impugnació per part del PPC dels pressupostos de la Generalitat davant el Consell de Garanties Estatutàries. El ministre -que ha fet aquestes apreciacions quan Sánchez-Camacho encara no havia fet l'anunci oficial- ha recordat que es tracta d'una mesura "política" que "té el recorregut que té" i que pot endarrerir, a tot estirar, 30 dies la tramitació. Segons Montoro, la impugnació dels comptes de Mas-Colell "no és un problema" ni afectarà al compliment del dèficit per part de la Generalitat. El ministre considera que la iniciativa de la presidenta del PPC és en clau política i té poc efecte sobre els comptes, mentre que ell s'ocupa de fer garantir el compliment dels objectius de dèficit i la liquiditat dels serveis públics a Catalunya. La mesura anunciada per Sánchez-Camacho, ha afirmat, "té el recorregut que té".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Montoro, el fet d'impugnar una part dels comptes perquè contenen cinc milions d'euros destinats a la consulta no té perquè afectar el conjunt dels pressupostos de Mas-Colell, que ja ha donat per fet que tiraran endavant amb el suport de CiU i ERC.

La impugnació, ha dit, "no és un problema" perquè suposaria, en cas de ser acceptada a tràmit, com a molt una dilació de 30 dies en la tramitació.

stats